Kontakt os for mere information på 87 42 51 00

Scapula Alata - Englevinge

Scapula Alata

Hvor lang tid tager det?

Hvis det er en nervebetændelse kommer man sig som regel efter i gennemsnit 11 måneder efter man er startet på behandlingen. Man kan arbejde samt dyrke sport med ortosen, om skal bæres i de aktive timer af døgnet. 

Bandagist-Centret har været med i behandlingen af Scapula Alata siden den for alvor gik i gang på Viborg Sygehus i 1992.

Vi har udviklet bandagen (Bracen) og afstøbningsteknikken i samarbejde med læger og fysioterapeuter på Viborg Sygehus og vore bandagister er uddannet i afstøbningsteknik og fremstilling af bracen. En teknik som skal udføres korrekt for at bracen overhovedet fungerer. Vi har dog valgt at holde ekspertisen på få hænder og derfor er det vore bandagister i Aarhus, Aalborg og Viborg som tager sig af kunder med Scapula Alata 

Har jeg Scapula Alata?

Hvis du tror, at du har fået Scapula Alata, er du velkommen til at kontakte Bandagist-Centret eller få din egen læge til at henvise dig til enten Regionshospitalet Viborg, Ålborg Sygehus eller Vejle sygehus

Du har også mulighed for at kontakte www.SkulderklinikkenViborg.dk . Du skal dog være opmærksom på, at behandlingen der vil være for egen regning hvis du ikke har en sundhedsforsikring der kan hjælpe.

 

Vi har erfaringen med mere end 2000 brace- behandlinger igennem årene. 

Scapula Alata er kendetegnet ved, at skulderbladet vinger bagud og det er derfor svært og nogle gange smertefuldt, at løfte armen over skulderniveau både fremad og til siden. 

Det opstår ofte pludselig og debuterer ofte med kraftige smerter i skulder, nakke eller arm, som forsvinder igen efter få dage. Efter noget tid vil det være svært at løfte armen (næsten altid højre) og skulderbladet vinger bagud. Ofte er det en spontan opstået nervebetændelse (i N. Thoracicus Longus) der er skyld i problemet. Denne styrer musklen (m. Serratus Anterior) som holder skulderbladet ind til kroppen. Da nerven ikke fungerer som den skal virker musklen heller ikke som den skal. 

Det er dog noget som i de fleste tilfælde kan kureres. 

Behandlingen sigter mod at bringe skulderbladet tilbage til sin normale stilling. Dette gøres ved hjælp af en skulderbandage, en såkaldt brace. Bracens opgave er, at holde skulderbladet i sin naturlige position, hvorved musklerne omkring dette kan positioneres i deres hvileposition. Samtidig med bracen instruerer fysioterapeuten i specifikke øvelser, som dagligt skal laves hjemme.

Dette skal sikre, at musklerne igen kan stabilisere og styre skulderbladet, imens nerven kommer sig så man på sigt kan undvære bracen.  

Kontakt os for mere information på 87 42 51 00