Ring for mere information på 87 42 51 00

Ossesointegration

Vi har været med fra starten

Bandagist-Centret i Aarhus er det eneste bandageri i Danmark, som laver ben- og fingerproteser til osseointegration. Vi har siden opstarten i 2010 været en del af osseointegrationsteamet på Aarhus Universitetshospital. Alle operationer forettages på Aarhus Universitetshospital af to meget erfarne ortopædkirurger.

Der findes to systemer som bliver anvendt i Danmark.

Det ene system hedder O.P.R.A. og er Svensk. Det består af et gevindstykke, som bliver skruet ind i knoglen. Herefter skal man vente ca. 6 måneder inden den del der skal gå ud igennem huden indopereres. Herefter venter et genoptræningsforløb hvor de første skridt kan tages efter ca. 12 uger.

Det andet system er fra Australien og hedder OPL
Her får man indopereret en længere titaniumstav, som sidder fast efter få uger. Det betyder at man som bruger kan begynde at belaste meget hurtigere. Det er dog ikke alle der egner sig til OPL systemet.

Du skal bede din egen læge om at sende en henvisning til Osseointegrationsambulatoriet, hvis du er interesseret i at få en vurdering af Osseointegrationsteamet. Du vil så blive indkaldt hurtigst muligt. Der afholdes normalt møder én gang i måneden.

Du vil altid blive vurderet af teamet mindst 2 gange inden der tages stilling til om osseointegration er noget for dig.

For yderligere information kontakt Bandagist, Henrik Tingleff, Bandagist-Centret på tlf. 87425100 eller Aarhus Universitetshospital, Overlæge Klaus Kjær Petersen, el. Overlæge Peter Holmberg Jørgensen, Ortopædkirurgisk afdeling E. Att: Osseointegrationsambulatoriet.

Hvis du ønsker kontakt til en OI-protesebruger for at tale om processen, så kontakt os gerne og vi formidler kontakten.

Ring for mere information på 87 42 51 00