Ring til os og hør mere om ortoser på 87 42 51 00

Ortoser

En ortose er kort fortalt et hjælpemiddel, som støtter, korrigerer eller aflaster en kropsdel. Ordet dækker derfor over mange forskellige hjælpemidler, lige fra klumpfodsbandager over fodkapsler og helbensortoser til korsetter, håndskinner og hovedhjelme.

Ortoserne opdeles normalt i behandlingsortoser og ortoser til varige lidelser. Ortoser til børn er en helt særlig kategori som vi i Bandagist-Centret har meget stor erfaring med og vi har derfor valgt at give børneortoser deres helt egen kategori.

Læs mere om de forskellige typer her på siden.

Det kan nogle gange være svært at finde ud af om et barn skal have en fodkapsel med eller uden led. For at gøre det nemmere for både bandagist, fysioterapeuter og læger har vi udviklet en såkaldt ortosevælger så vi alle har det samme grundlag at tage beslutningen på. Den er måske mest for fagfolk, men hvis du ikke er fagperson så spørg os endelig når du besøger os, eller giv os et kald på telefonen.

Se mere om ortosevælgeren

Ortoser til børn

Når et barn har behov for en ortose involverer det ofte hele familien. Vi har stor erfaring og en langvarig tradition for at lave ortoser til børn

Børn har alle forskellige behov alt efter hvilke diagnoser de har og det er vigtigt at finde den rigtige løsning til dem så de kan udvikle bedst muligt. Derfor samarbejder vi med både læger og terapeuter om at finde den rigtige løsning til det enkelte barn.

Børn vokser og der vil løbende være små tilretninger af ortoserne inden der til sidst skal laves. Derfor forsøger vi at tilgodese familiens behov for fleksibilitet så I ikke skal bruge mere tid end nødvendig hos os.

Læs mere om ortoser til børn

Ortoser til voksne

Mange voksne har brug for ortoser efter f.eks. blodpropper eller blødninger i hjernen der giver lammelser i ben og arme. Det er vanskeligt at gå hvis man ikke kan løfte foden selv. Her er en dropfodsortose den hjælp du har brug for. Ortoserne findes i kulfiber og plast, men også med strøm.

Vi laver alle typer ortoser til voksne. Alt fra håndskinner og silversplints til smertende gigtfingre, over korsetter der støtter en slidt ryg til helbensstativer som giver dig støtte så du fortsat at gå selv om benet ikke kan holde sig selv.

Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig så kontakt os endelig så vi kan lave en vurdering og se om vi kan hjælpe dig.

Ring til os og hør mere om ortoser på 87 42 51 00