Ring til os på 87 42 51 00 hvis du vil høre mere om Mollii eller prøve den.

Bandagist-Centret er eneforhandler af Mollii i Jylland. Vi har derfor alle størrelser
på lager, så du kan afprøve, om Mollii kan hjælpe dig!

Lige nu søger vi børn og voksne til afprøvning af Mollii-dragten. Så hvis du eller dit barn har udfordringer med spasticitet eller stramninger så tøv ikke med at kontakte os. 

Mollii – hvad er det?

Mollii er en dragt og et nyt funktionsfremmende hjælpemiddel fra det svenske firma Exopulse.  Mollii-dragten giver mulighed for at afslappe spastiske, stive og smertefulde muskler. Det er en specielt god hjælp til personer med spasticitet og uhensigtsmæssige muskelspændinger. Dragten fås i 24 størrelser fra 104 CL til børn og i voksenstørrelse op til XXXL. 

Hvem kan bruge Mollii?

Mollii kan forebygge og modvirke forskellige former for uønskede spændinger, afkortning og stivhed i musklerne, og dragten hjælper brugeren med at få bedre kontrol over viljestyrede bevægelser. Dragten kan også benyttes ved rehabilitering af kroniske smerter, da dragten har en smertelindrende effekt. Mollii bliver derfor anvendt af både børn og voksne med blandt andet cerebral parese, følger efter slagtilfælde, multipel sclerose (MS), rygmarvsskade, erhvervet hjerneskade og dystoni.

Hvordan fungerer Mollii?

Dragten er i to dele – bukser og jakke. Dertil følger en aftagelig styreenhed, der sender elektriske impulser ud i dragten til de indbyggede elektroder fæstet på indersiden af både under- og overdel. Dragten har 58 indbyggede elektroder, der tilsammen dækker størstedelen af kroppens muskelgrupper og kan kombineres på forskellige måder. Kontrolenheden bliver programmeret individuelt til hver bruger af fagpersonale. De programmerer aktiviteten i hver enkelt elektrode og med hvilken intensitet, disse skal fungere. Indstillingerne bliver gemt på kontrolenheden, hvormed brugeren nemt og hurtigt på egen hånd kan få glæde af Mollii-dragtens mange fordele.

Hvad sker der med kroppen, når du bruger Mollii?

Ved at udsende en svag strøm der svarer til nervesignalernes naturlige frekvens, bliver der skabt en grundspænding i de udvalgte muskler. Ved spasticitet bliver antagonisten stimuleret til den spastiske muskel med strøm, hvilket derved inhiberer og afslapper den spastiske muskel. Fx bliver m. triceps stimuleret ved spasticitet i m. biceps. Som følge af reduceret spasticitet, bliver grundlaget for aktive voluntære bevægelser markant bedre, hvilket giver en markant forbedring af aktiviteter i dagligdagen. Dragten udnytter den underliggende fysiologiske mekanisme – også kaldt reciprok antagonist hæmning – til at ophæve spasticiteten.

Molli eller Mollii-dragt

Brugervenlighed og anvendelse

Mollii er designet som et funktionelt hjælpemiddel, således at brugeren selv kan bruge dragten i eget hjem. Kan du selv iklæde dig tøj, kan du også iføre dig dragten med lidt øvelse. Når du har iført dig dragten, sidder der på forsiden af kontrolenheden en tænd/sluk-knap og en start/stop-knap. Med start-knappen bliver muskelstimulering startet og fortsætter automatisk i 60 minutter. Effekten er individuel og varer i op til 48 timer. På denne måde kan du bruge Mollii-dragten ca. én time af gangen 3-4 gange om ugen. Dragten kan desuden blive benyttet i kombination med fysioterapi, motion, aktivitet og anden bevægelse for at opnå en endnu bedre effekt. Efter brug kan dragten blive vasket ved 40 C° finvask en gang om måneden og kan desuden håndvaskes i lunkent vand.

 

Læs meget mere om Mollii og se videoer af afprøvninger

Ring til os på 87 42 51 00 hvis du vil høre mere om Mollii eller prøve den.