Vi laver indlæg der passer til din fod

Foden er en kompliceret konstruktion med 26 knogler der holdes sammen af ledbånd og muskler. Foden skal kunne bære hele kroppens vægt op til flere gange ved normal gang og endnu mere under løb. Hvis ikke fodens stilling er optimal kan der opstå overbelastning eller skader i resten af kroppen.

En række sygdomme som gigt og diabetes kræver at foden bliver støttet og/eller aflastet for at det ikke skal være pinefuldt eller direkte ødelæggende at gå. Det er derfor endnu vigtigere at indlæggene passer til netop din fod.

Vi matcher altid prisen på indlæg bevilget af kommunen. Du kommer ikke til at betale mere end kommunen har bevilget når du vælger os som leverandør af dine fodindlæg. Du bestemmer selv hvem, der skal lave dine indlæg selv om kommunen har en aftale med en anden leverandør. Det er dit frie valg - vælg os.

Hvordan virker fodindlæg?

Alt efter hvilke problemer du har i fødderne kan fodindlæg virke både korrigerende på forskellige fejlstillinger og aflastende på udsatte områder af foden. Fælles for virkemåden er dog at vi forsøger at give din fod en så optimal stilling som mulig samtidig med at vi forsøger at skabe en så stor kontaktflade som mulig. Dette betyder, at trykket på den enkelte del af foden mindskes samtidig med at vi bedre kan kontrollere fodens bevægelser. På den måde opnår du den bedste effekt af indlægget.

Hvordan vælger vi det rigtige indlæg?

I Bandagist-Centret anbefaler vi forskellige typer af indlæg afhængig af den enkelte fod og de problemer du har.
Indlæggene kan være fremstillet af forskellige materialer alt efter hvilke egenskaber vi ønsker at indlægget skal have. Vigtigst er dog nok metoden til at sikre den helt rigtige korrektion eller aflastning af foden.

I langt de fleste tilfælde bruger vi en skanning af foden til at sikre os at vi får den rigtige form på dine indlæg så de virker bedst muligt. Vi bruger dog også fortsat metoden med et skumkasseaftryk, som så bliver skannet. Vi modellerer selv dine indlæg på computeren inden de bliver fræst ud af en plade af det materiale vi har valgt at indlægget skal laves af.

Når du henter indlæggene sliber vi dem til så de passer i dine sko. På den måde sikrer vi os at alt bliver som vi ønsker.

Tal med klinikeren om hvilke sko der fungerer godt sammen med dine indlæg.

Kan jeg få mine indlæg betalt af kommunen?

Ring til os og hør mere om indlæg på 87 42 51 00