Ring til os på 87 42 51 00 for mere information

Fingerproteser

Fingerproteser er en mulighed, hvis du har mistet en eller flere fingre. Hos Bandagist-Centret fremstiller vi protesefingre i silikone efter to principper:

Enten sætter vi fingeren fast direkte på fingerstumpen, hvor kompressionen af silikone holder fingeren fast.

Et andet alternativ er en såkaldt osseointegration. I samarbejde med læger og ergoterapeuter fra Aarhus Universitetshospital, laver vores afdeling i Aarhus som de eneste i Danmark, fingerproteser efter osseointegration.

Her bliver en skrue indopereret i den resterende fingerknogle, hvorpå fingeren senere kan blive påmonteret. Fingeren bliver lavet med et metalskelet, der bliver overtrukket med et stærkt plastmateriale. Yderst er en skal i slidstærk silikone, som vi tilpasset individuelt således at form, farve og negl matcher de andre fingre.

Efterfølgende kan fingeren let og hurtigt tages af og sættes på med en låseskrue.

Uanset om du får fingerprotese med eller uden osseointegration, bliver fingeren fremstillet i vores Aarhus-afdeling. Vi vil rigtig gerne lave fingeren sammen med dig. Vi har derfor indrettet et lokale, hvor du kan sidde mens vi laver det meste af fingeren. Det betyder at du er med til at vælge farven så den bliver så præcis som mulig. Sådan sikrer vi os, du får netop det resultat, du ønsker.

 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Mekaniske fingre

Er du ikke kandidat til osseointegration eller ikke er interesseret i en operation? Da har du mange andre muligheder for at få en funktionel protesefinger.

Hos Bandagist-Centret samarbejder vi med Naked Prosthetics i USA, som laver stærke fingre i stål – og lavet til at blive brugt. Med den type mekaniske fingre, kan vi genskabe meget af den gribekraft, du har mistet. Det betyder, du kan udføre de fleste greb igen.

Kontakt Bandagist-Centret for at høre mere om mulighederne samt ikke mindst for at se og prøve de mekaniske fingre hos os.

Se mere om Naked fingrene her.

Du kan få mere information om begge typer proteser ved at kontakte bandagist, Henrik Tingleff, Bandagist-Centret på tlf. 87425100.
Yderligere information om osseointegration kan få hos Aarhus Universitetshospital, Overlæge Klaus Kjær Petersen, eller Overlæge, Peter Holmberg Jørgensen, Osseointegrations-ambulatoriet.
Desuden kan formidle kontakt til protesebruger med osseointegration, så du kan få mere information om processen!

Ring til os på 87 42 51 00 for mere information