Ring til os for mere information eller afprøvning af FES på 87 42 51 00

FES stimulerer lammede muskler til funktion.

FES er en forkortelse for Funktionel Elektrisk Stimulation.  FES virker ved, at elektriske impulser påvirker de nerver, der går til de berørte muskler. Ved stimuleringen kan muskerne kontrolleres trods de skader på centralnervesystemet, der har forårsaget lammelser eller øget muskelspænding. 

Et af de steder hvor FES-teknologien virker rigtig godt er i dropfodstimulatorer, der løfter foden, når brugeren løfter den for at tage et skridt. 

Hos Bandagist-Centret bruger vi FES i elektriske dropfodsstimulatorer og i den revolutionerende Mollidragt.

 

Elektrisk dropfodsstimulator

En elektrisk dropfodsstimulator til dropfod hjælper med at løfte foden når man skal gå. Den elektroniske dropfodsstimulator  stimulerer nerven som sidder tæt under huden på ydersiden af underbenet (Peroneus-nerven). Den aktiverer de muskler, der løfter foden og sikrer, at hælen rammer underlaget først, og at tæerne dermed ubesværet kommer over flisekanter, dørtrin og andre af de forhindringer, som dropfødder har det med at støde på. Dermed  giver FES’en brugeren en mere naturlig gang.

Vi har erfaringen til at hjælpe dig

Vi har været med helt fra starten hvor FES til dropfod blev introduceret i Danmark. Vi har derfor meget stor erfaring i at vurdere effekten af FES til din dropfod. Det er vigtigt at programmeringen af systemet er korrekt. Derfor har alle de bandagister du møder hos os i forbindelse med FES, gennemgået en omfattende uddannelse og er certificerede i Bioness-systemerne. Derfor er du sikker på at få den bedste behandling hos os. 

Vi har egne testsæt så du kan afprøve systemerne uden at skulle vente lang tid på at vi får systemerne hjem fra leverandøren.

Det er muligt at leje systemerne

Det er muligt at leje et eller flere FES apparater i op til 1 måned, for at man har bedre mulighed for at vurdere både apparatets funktion, men også hvordan det er at bruge i hverdagen. Disse udlejninger bliver typisk bevilget af kommunen med henblik på at man søger apparat til varigt brug, hvis udlejnings perioden har været en succes. Udlejninger kan anvendes til de brugere hvor der er tvivl om enten funktionsniveauet eller mulighederne for at bruge apparatet til fulde.

Ring til os og få en tid til afprøvning af FES. 

Ring til os for mere information eller afprøvning af FES på 87 42 51 00