Ring til os på 87 42 51 00 og hør mere om Benproteser

Benproteser

Lad os guide dig

Protesens vigtigste opgave er at give dig mulighed for at leve det liv du ønsker – vores opgave er gøre det muligt. Hos Bandagist-Centret står der altid en dygtig bandagist klar til at hjælpe dig.

Der findes mange valg der skal gøres når du skal have benprotese og det kan hurtigt blive uoverskueligt. .  Måske synes du at det er svært at tage stilling. Måske har du mest har lyst at at overlade valget til os. Vi tror på, at det er dig, der kender dig selv bedst. Derfor hjælpes vi ad. Vi er eksperter på proteser – du er ekspert på dig. Sammen finder vi den proteseløsning, der passer bedst til dig og dine ønsker.Vi giver dig altid flere muligheder at vælge imellem. Så får du en benprotese der passer til dig og dit liv – ikke en standardløsning.

Når der opstår problemer

Du tænker nok ikke på at du når du vælger bandagist samtidig vælger en person der kommer til at følge dig i mange år.  En person som kommer til at være der for dig også når det i perioder hvor protesen ikke fungere kan være svært. Stumpen ændrer sig nemlig hele tiden. Det betyder, at der vil være perioder hvor protesen ikke passer og hvor vi skal ses oftere. Nogle tror at når man har fået en protese, så virker den hele livet. Sådan er virkeligheden desværre ikke. Protesen skal tilpasses så den altid passer til din stump. Hylstret som stumpen hviler i skal udskiftes så det igen passer. I begyndelsen sker det ofte og senere vil det skal med større mellemrum. Børn skal naturligt have skiftet protesen i takt med at de vokser. 

Vi er tæt på dig

Det er vigtigt at du vælger en bandagist som du stoler på og som kan give dig der service som du har behov for. 

Vi har afdelinger i Jylland og på Fyn. I alle afdelinger har værksteder så du kan få hjælp med de fleste tilretninger mens du venter. 

Fodproteser

De fleste der bruger silikone fodproteser er enten født med manglende forfod eller også har de været udsat for en eller anden ulykke hvor de har mistet en del af foden.

Protesen laves i silikone som indfarves efter din hudfarve. Neglene kan laves i enten silikone, plast eller acryl alt efter ønske. Hvis du vælger acryl eller plastnegle kan de lakeres som neglene på den anden fod. Hvis du vil have en fod i en helt anden farve er det også muligt da vi selv fremstiller proteserne.

 
 
 
 
 
1
1

Underbensproteser

Hvis du er amputeret på skinnebenet har du rigtig gode muligheder for at få en rigtig god protesefunktion med en underbensprotese.

Protesehylstret omslutter stumpen og vi bruger oftest en silikoneliner inderst på huden. Silikonelineren beskytter din hud og er bindeleddet mellem stumpen og hylstret.

Din nye fod er i langt de fleste tilfælde lavet af kulfiber som er let og energilagrende.

Vi bruger lang tid på at tale med dig om dine ønsker og muligheder for at vi sammen kan finde den bedste løsning for netop dig.

Læs mere om underbensproteser

Vidste du, at det kun er dig, der bestemmer hvem der skal lave din protese.

Gennem fritvalgsordningen har du ret til selv at vælge leverandør uanset hvad kommunen siger eller skriver.

Hvis du er i tvivl så kontakt os før du vælger

Knæex.-proteser

Hvis der er tale om en amputation gennem knæleddet skal du have en knæex.-protese.

For at skåne huden bruger vi ofte en silikoneliner inderst i protesen.

Protesen er lavet med et hylster som omslutter benet og vi fastholder protesen på benet med enten vacuum eller ved at lægge pres på den smalleste sted på stumpen lige over knæet.
Protesen har et knæled og en fod, som ofte er i kulfiber som er let og fleksibel.

Det er ofte muligt at have rigtig god kontrol over protesen og få en høj funktion med protesen da stumpen er lang og lårbens knoglen er intakt ligesom mange muskler virker helt normalt.

Sammen finder vi den løsning til dig som gør at du får så aktiv en hverdag som mulig.

 

Lårbensproteser

Lårbensproteser bruges når du er amputeret på låret.

Vi bruger ofte en silikoneliner inderst på huden for at beskytte huden. Silikonelineren bruges også til at fastholde protesen på stumpen enten ved hjælp af en lås eller vacuum.

Der findes mange forskellige knæled fra de mere simple låsbare til de meget aktive knæled der kan bruges til at gå op og ned ad trapper med og som kan tåle at komme i saltvand.

Fødderne er stort set altid lavet af kulfiber der er let og energilagrende.

Hvilken type silikone der er bedst til dig og hvilken fod samt ikke mindst knæled der er bedst til netop din protese finder vi ud af sammen med dig. Så er vi sikker på at du får den protese som giver dig de bedste muligheder for at genoptage dit liv efter amputationen.

Læs mere om lårbensproteser

Vi ved hvor vigtigt det er at blive

taget med på råd og hørt

Derfor gennemgår vi altid dine problemstillinger med dig og  præsenterer dig ofte for flere løsninger. Så kan vi sammen finde den bedste løsning til netop dig. 

Hofteex.-proteser

Hvis du har fået fjernet hele benet, og eventuelt også en del af bækkenet er det i de fleste tilfælde også muligt at få en protese.
Hofte.ex- eller hemipelvectomiproteser som de kaldes er den højeste type protese vi laver i Danmark.
Protesen har en slags kurv man sidder i. Denne kan have forskellig udformning alt efter hvordan kroppen ser ud.
Under kurven er der et hofteled og et knæled samt en fod. Hvor avanceret hofte, knæ og fod skal være afhænger at dit aktivitetsniveau men også af din fysiske kunnen. Vi tager altid en indgående snak med dig om dine ønsker og muligheder.

Vi har mange års erfaring med at lave denne type proteser og kan give dig den service det kræver så du kan bibeholde en velfungerende protese.

 
 
 
 
1
1

Proteser til børn

Vi har stor erfaring med at lave proteser til børn der er født med manglende eller mangelfuldt udviklede ben - såkaldte dysmeli-proteser.

Proteserne til denne gruppe protesebrugere er ofte vanskeligere at lave end de proteser der bruges efter amputationer da benene oftest ikke er symmetriske, samtidig med at børnene er meget aktive. Proteserne er forudsætningen for at barnet kan komme til at gå og i nogle tilfælde også at kravle og de første proteser blvier derfor lavet når barnet viser tegn til at ville stå.
Da børn jo bliver voksne med tiden har vi også stor erfaring med at lave dysmeli-proteser til voksne.

Børn, der bliver amputerede har oftest haft cancer i et ben. Proteser ligner dem de voksne får alt efter niveauet de er amputeret på men op til de vejer omkring 35-45 kg findes der specielle børnekomponenter så protesen ikke vejer for fylder for meget

Udsmyk din protese

Vi oplever at flere og flere protesebrugere fravælger den traditionelle kosmese i skummateriale der har samme form og farve som det raske ben.

Du har mulighed for at få et billede af familien, hunden eller favoritholdets logo på protesen. Få trykt billedet på en t-shirt og tag den med til os. Så lægger vi den på som det afsluttende lag på protesen.

Den mest anvendte alternative farve er dog sort.

En anden mulighed er at få en 3d printet kosmese til protesen, som bliver lavet efter det andet ben. Du kan selv vælge design på kosmesen.

 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Det er ikke altid at det virker med et hylster

til din protese

Vi er det eneste bandageri i Danmark, der laver benproteser uden hylstre. Læs mere om proteserne der laves efter osseointegrations-teknikken.

Osseointegration

Nogle protesebrugere oplever at det er meget svært eller endog umuligt at bruge en normal hylsterprotese. Årsagen kan være mange. Meget korte stumper, stumper der ændrer form i løbet af dagen eller stumper med mange ar kan skabe udfordringer som betyder at selv dygtige bandagister ikke kan få en hylsterprotese til at fungere.

Siden 2010 har det på Aarhus Universitetssygehus, Skejby - som det eneste sted i Danmark - været muligt at få opereret en titaniumskrue eller stav ind i lårbensknoglen , der med tiden vokser helt fast i knoglen- en såkaldt osseointegration.

Læs mere om osseointegration

Ring og få en tid på 87 42 51 00