A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

 Scoliosekorsetter 

Nogle børn udvikler i teenageårene en sidekrumning af rygsøjlen - en scoliose - som kan være enten C- eller S-formet. Der kan desuden også ske en rotation af hvirvlerne, som tydeligt ses, da kroppen ikke længere er symmetrisk. Dette ses specielt når man ser på ryggen når barnet bøjer sig fremover. Diagnosen er ofte idiopatisk, hvilet vil sige at man ikke kender årsagen til at scoliosen opstår. Behandligen af scoliose foregår med et korset så længe barnet vokset. Korsettet spændes omkring kroppen, og gennem tryk- og aflasningsområder tilpasset den enkelte scolioses form.

 

Formålet med behandlingen med scoliosekorsetter er at forhindre at scoliosen bliver værre og i bedste tilfælde mindske scoliosen. 

Det er ikke alle scolioser, som skal behandles med et korset.

Det er ortopæden, som beslutter hvornår en eventuel korsetbehandling skal igangsættes samt hvornår den er afsluttet. Det er normalt at behandlingen tager flere år da den som regel først afsluttes når skelettet er færdig med at vokse.

 

I Danmark bruges der primært to korsettyper. Bostonkorsettet og Providencekorsettet. Begge korsettyper findes som modulsystemer, men i Bandagist-Centret laver vi altid en gipsafstøbning under korrektion af scoliosen. Vi har en meget lang erfaring med denne metode og ved, at vi opnår mindst samme opretning som vores kollegaer som bruger moduler, men brugeren får væsentlig færre gener da korsettet altid er individuelt fremstillet. 

 

Røntgenbillede af Scoliose 

Bostonkorsettet bruges 23 timer i døgnet og tages kun af ved bad og når man skal lave sine øvelser

Korsettet er lavet af plast med en blød polstring.

Bostonkorset til behandling af Scoliose
Providence korsettet er et natkorset, som bruges ca. 8 timer hver nat. Da korsettet anvendes liggende har det lidt anden udformning end Bostonkorsettet. Providencekorsettet er som Bostonkorsettet fremstillet af plast med en blød polstring. Providence korset til behandling af Scoliose

 

 

 

 

 

   Få vores brochurer

Powered by Søgaard & Co