A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Scapula Alata (Englevinge)

 

Information über Scapula Alata in Deutsch:

https://physiotherapeuten.de/orthese-bei-engelsfluegeln/#.ViZDQ2SsUfV

 

Scapula Alata er kendetegnet ved, at skulderbladet vinger bagud og det er derfor svært og nogle gange smertefuldt, at løfte armen over skulderniveau både fremad og til siden. 

 

Behandlingen sigter mod at bringe skulderbladet tilbage til sin normale stilling. Dette gøres ved hjælp af en skulderbandage, en såkaldt brace. Bracens opgave er, at holde skulderbladet i sin naturlige position, hvorved musklerne omkring dette kan positioneres i deres hvileposition. Samtidig med bracen instruerer fysioterapeuten i specifikke øvelser, som dagligt skal laves hjemme.

Dette skal sikre, at musklerne igen kan stabilisere og styre skulderbladet, så man på sigt kan undvære bracen. 

 

Højresidig Scapula Alata - Englevinger Scapula Alata ortose til behandling af Scapula Alata - Englevinger - set bagfra Scapula Alata ortose til behandling af Scapula Alata - Englevinger - set forfra
Højresidig Scapula Alata       Brace set bagfra       Brace set forfra

  

Ikke alle med Scapula Alata skal have en brace. Om bracen indgår i behandlingen afgøres oftest ved forundersøgelsen på sygehuset af læge og fysioterapeut.

 

Bandagist-Centret har været med i behandlingen af Scapula Alata siden den for alvor gik i gang på Viborg Sygehus i 1992.

Vi har udviklet bandagen (Bracen) og afstøbningsteknikken i samarbejde med læger og fysioterapeuter på Viborg Sygehus og har bandagister i vores afdelinger i Hjørring, Ålborg, Randers, Århus, Viborg og Horsens, som er uddannet i afstøbningsteknik og fremstilling af bracen. En teknik som skal udføres korrekt for at bracen overhovedet fungerer. 

 

Hvis du tror, at du har fået Scapula Alata, er du velkommen til at kontakte Bandagist-Centret eller få din egen læge til at henvise dig til enten Regionshospitalet Viborg eller Ålborg Sygehus.

 

Du har også mulighed for at kontakte Skulderklinikken-Viborg. Du skal dog være opmærksom på, at behandlingen der vil være for egen regning.

 

Læs mere om behandlingen hér...

 

 

   Få vores brochurer

Powered by Søgaard & Co