A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Ortosebruger

I Bandagist-Centret arbejder vi for og med mennesker, der har nedsat funktionsevne i bevægeapparatet. Årsagen kan være sygdom, ulykke eller medfødte forhold. Uanset hvad, er vores mål at genskabe størst mulig bevægelsesfrihed.


Vi møder vidt forskellige mennesker i vores klinikker. Spædbørn med medfødte handicap, voksne med alvorlige sygdomme, ældre mennesker med aldersbetingede lidelser og sportsudøvere, der stræber efter at præstere endnu mere. Med andre ord er vi parate til at hjælpe i mange forskellige situationer, hvor en ortose kan være vejen til større bevægelsesfrihed og dermed øget livskvalitet.

 

For nogle vil det første møde med os være i forbindelse med indlæggelse på et sygehus. Her kan behovet være korterevarende behandling af nogle ugers varighed, eller det kan være begyndelsen til livslang brug af ortosen. Er der tale om varige lidelser, får patienten hurtigt en fast kontakt i en af vores afdelinger.

 

Hvis du har behov for en behandlingsortose, det kan være et korset, frakturbandage, halskrave m.m., vil du ofteset møde en af vores bandagister på hospitalet, eller du vil blive henvist til behandling i en af vores afdelinger.

 

Bandagist-Centret har stor faglig ekspertise inden for behandlingsortoser og er således primær leverandør af bandagistydelser til regionshospitalerne i Hjørring, Frederikshavn, Farsø, Nykøbing M., Skive, Viborg, Randers, Grenå, Århus og Horsens.

 

I Bandagist-Centret sikrer vi os det bedst mulige behandlingsforløb gennem samarbejde med behandlerteamet, der kan bestå af læge, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, fodterapeut m.f.

 

Efter udskrivning vil der i nogle tilfælde være behov for genoptræning, der oftes varetages af fysioterapeuter i kommunalt regi.

Ortoser

Læs om de forskellige ortoser

Forløb

Læs om det praktiske og administrative forløb

Patientforeninger

Her finder du links til patientforeninger for ortosebrugere.

Kender du børnesiden?

Powered by Søgaard & Co