A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Ortopædisk fodtøj - det går bedre, når man går godt 

Som bruger af ortopædisk fodtøj ved man, hvad der betyder mest, når behovet for ortopædiske sko eller støvler har meldt sig. Skomagermesteren skal kunne sætte sig ind i hele brugerens situation.

 

Det handler om både det sygdomsmæssige, brugerens hverdag og ønsket om at leve så normalt som muligt. Skomagermesteren lægger således vægt på både fodtøjets funktion og et udseende, der lægger sig tæt op ad brugerens normale valg af sko.


For at tilfredsstille brugerens behov for at gå godt og for at føle sig godt tilpas i det ortopædiske fodtøj skal skomagermesteren både have gode faglige og menneskelige kvalifikationer. Derfor gennemgår ortopædiske skomagermestre en lang uddannelse, der indeholder såvel de teoretiske elementer omkring fodens anatomi og sygdomme som de håndværksmæssige kvalifikationer vedrørende fremstilling og tilpasning af fodtøjet.
 

Ortopædisk fodtøjI Bandagist-Centret stiller vi desuden krav til vores egen produktion af ortopædisk fodtøj og til vores leverandører om at levere samme høje kvalitet hver gang, hvad enten det drejer sig om individuelt fodtøj eller om
fabriksfremstillet specialfodtøj. For hele tiden at være sikre på at alle krav overholdes, er Bandagist-Centret - som det eneste ortopædiske skomageri i Danmark - certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO 13 485. Sidstnævnte dokumenterer, at Det Medicinske Direktiv er overholdt. Ud over kvaliteten af selve fodtøjet sikres det, at behandlingsforløbet, vejledningen samt det bevillingsmæssige og administrative forløb også er af højeste kvalitet.

 

I Bandagist-Centret lægger vi stor vægt på udvikling af ortopædisk fodtøj. Dels når det gælder nye produktionsmetoder og skokoncepter, der tillader bedre produkter til lavere pris. Dels når det gælder om at fremstille
sko, der følger trenden i det omgivende samfund. Læg specielt mærke til vores individuelle systemfodtøj side 6-7 i denne brochure. Individuelt systemfodtøj vinder større og større indpas, fordi det kombinerer en høj grad af fleksibilitet med en moderat pris og en meget flot finish.


Et andet kendetegn ved Bandagist-Centrets skomageridivision er, at vi har et tæt samarbejde med sygehuse og behandlingsinstitutioner. Det bringer os helt i front, når det handler om at udvikle nye undersøgelsesmetoder og nye fodtøjsløsninger.

Fodtøj og fodindlæg

Læs om de forekellige former for ortopædisk fodtøj og om fodindlæg til daglig brug og sport.

Sportsskader

Link til powerpoint om sportsskader.

Ansøgning om bevilling

Læs om, hvordan du får bevilget ortopædisk fodtøj og fodindlæg fra kommunen.

Patientforeninger

Her finder du links til Diabetesforeningen og Rheumatikerforeningen.

Powered by Søgaard & Co