A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

 

Mollii®

 

Mollii-dragten er et nyt funktionsfremmende hjælpemiddel fra det svenske firma Inerventions, der giver mulighed for at afslappe spastiske, stive og smertefulde muskler på en sikker og nem måde, hvilket hjælper mennesker med spasticitet og uhensigtsmæssige muskelspændinger. Dragten fås i 24 størrelser fra xxxl for voksne til størrelse 104 CL for børn.

 

 

Hvem er Mollii til?

 

Mollii kan forebygge og modvirke forskellige former for uønsket muskelspænding, -afkortning og -stivhed og hjælper brugeren med at få bedre kontrol over viljestyrede bevægelser. Mollii kan også bruges i forbindelse med rehabilitering af kroniske smerter, da dragten har en smertelindrende effekt. Mollii anvendes derfor af både børn og voksne med bl.a. cerebral parese, følger efter slagtilfælde, multipel sclerose (MS), rygmarvsskade, erhvervet hjerneskade, dystoni m.m.

 

Hvordan virker det?

 

Dragten iføres i to dele, et par bukser og en jakke, hvortil der følger en aftagelig styreenhed som sender elektriske impulser ud i dragten til indbyggede elektroder som er fæstet på indersiden af både under- og overdel. Dragten har 58 indbyggede elektroder, som tilsammen dækker størstedelen af kroppens muskelgrupper og som kan kombineres på forskellige måder. Kontrolenheden programmeres individuelt for hver bruger af fagpersonale som tilpasser hvilke elektroder, der skal være aktive og med hvilken intensitet der er nødvendigt. Indstillingerne gemmes da på kontrolenheden, hvorved brugeren nemt kan bruge Mollii-dragten på egen hånd i eget hjem.

 

Hvad sker der i kroppen, når du bruger Mollii?

 

Ved at udsende en svag strøm, svarende til nervesignalernes naturlige frekvens, skabes der en grundspænding i de udvalgte muskler. I tilfælde af spasticitet, stimuleres antagonisten til den spastiske muskel med strøm og inhiberer og afslapper herved den spastiske muskel, f.eks. stimuleres m. triceps ved spasticitet i m. biceps. Som følge af reduceret spasticitet, bliver grundlaget for aktive voluntære bevægelser bedre, hvilket udtrykker sig som en forbedring af dagligdags aktiviteter. Den underliggende fysiologiske mekanisme, som Mollii-dragten udnytter til at ophæve spasticiteten, kaldes reciprok antagonisthæmning.

 

Brugervenlighed og anvedelse

 

Mollii er et funktionelt hjælpemiddel designet til, at brugeren selv kan bruge dragten i eget hjem. Hvis du selv er i stand til at tage tøj på selv, så kan du også tage Mollii-dragten på med lidt øvelse. Når du har iført dig dragten, sidder der på forsiden af kontrolenheden en tænd/sluk-knap og en start/stop-knap. Med et tryk start-knappen startes muskelstimuleringen og fortsætter automatisk i 60 minutter. Effekten er individuel og vedvarer i op til 48 timer. På denne måde bruges Mollii-dragten ca. én time af gangen, 3-4 gange i ugen. Mollii kan bruges i kombination med fysioterapi, motion, aktivitet og anden bevægelse for at opnå en endnu bedre effekt. Efter brug kan dragten vaskes i 40 grader fin vask en gang om måneden, og i mellemtiden kan dragten håndvaskes i lunkent vand.

 

 

Mollii konceptet

Mollii-dragten udnytter reciprok antagonisthæmning til at inhibere spastiske muskler

 

 

Lige nu tilbyder vi dig en gratis prøveperiode i en af vores afdelinger på Jylland og Fyn.

 

Kontakt os for at høre om muligheden for at teste Mollii®.

 

 

Telefon: 87 42 51 00 eller E-mail: bc@bandagist-centret.dk

Powered by Søgaard & Co