A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Jeg er, som jeg er

Det var i december måned, at Marianne Kjærgaard opdagede knuden i sit ene bryst. Men hun lod som om, den ikke var der. Hun var 54 år, stod midt i et spændende job, skulle holde 60 års fødselsdag for sin mand og være farmor for anden gang, så der var ikke tid til at være syg. Først lige før påske året efter kom hun til lægen, som hurtigt konstaterede en alt for stor knude, der skulle væk hurtigst muligt. To uger senere var hun blevet opereret og havde fået fjernet hele det ene bryst.
 

Svært at tage sig sammen

Da operationen var veloverstået, skulle Marianne først igennem en tid med daglige strålebehandlinger. Da hun var færdig med det, var hun egentlig klar til at få en brystprotese.
- Jeg havde rigtig svært ved at tage mig sammen til at tage et fremmed sted hen for at få hjælp til noget så personligt. Men det var kun første gang, det var svært at komme af sted. Jeg har oplevet at få en rigtig god betjening. De giver sig tid og ro til at snakke og drikke kaffe med mig. Nu kommer jeg mindst en gang om året for at få en ny protese eller købe badetøj og lingeri.
 

Helt tryg ved protesen

I dag er Marianne helt tryg ved at have en brystprotese, og hun har en aktiv hverdag. Hun laver gymnastik, svømmer og spiller også gerne golf. Efter operationen kom hun tilbage til sit arbejde som tale-hørekonsulent i Kolding Kommune og blev leder af den afdeling, hvor hun før var ansat.
- Jeg er afklaret med, at jeg er, som jeg er. Brystprotesen ser naturlig ud, så alle ikke behøver at vide, at jeg er brystopereret. Men det er godt at have et trygt bagland, som kender hele historien. Som fx mit barnebarn, der engang imellem siger: Farmor, det var godt, at du ikke døde dengang. Og jeg synes, det er okay, at du kun har et bryst, fortæller Marianne.

 


Brystopereret?

Få vores brochure

Patientforeninger

Her finder du links til Kræftens Bekæmpelse og andre fora for brystopererede.

Powered by Søgaard & Co