A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Fodkapsler (Ankel Fod Ortose)

En fodkapsel dækker fod og underben og er ofte fremstillet i et plastmateriale, men andre materialetyper kan også forekomme.

Fodkapslen skal støtte korrigere eller aflaste fod og underben, og muliggøre aktiviteter som ikke er mulige uden fodkapsel.

 

Fodkapsler bruges i mange tilfælde til børn med Cerebral Parese, Rygmarvsbrok, AMC og lignende. Ved disse diagnoser er kan det være nødvendigt at hjælpe foden til en bedre stilling så det bliver nemmere at gå eller stå. Fodkapsler kan være udformet på mange forskellige måder alt efter hvordan foden skal hjælpes.

Fodkapsler til brug om dagen til gåbrug kan være faste, uden led, men kan også forsynes med et led der evt. kan begrænses i bevægelsen. Typen af fodkapsel vælges ofte i et teamsamarbejde mellem læge, bandagist og fysioterapeut alt efter hvordan fodstillingen er og hvilke muskler som er stramme eller slappe. I nogle tilfælde vil det være bedst at fremstille fodkapsler uden led til børn som skal gå.

 

Hos børn med specielt Cerebral Parese og meget stramme muskler i underben og knæled kan man ofte opnå gode resultater ved at fremstille en fodkapsel af typen GRAFO. Se fodkapsler a.m. Elaine Owen.

 

Til børn hvor musklerne i det ene eller begge underben er svækkede f.eks. ved CP eller MMC kan det være en rigtig god løsning af fremstille en Springortose

 

Nedenfor er vist nogle eksempler på fodkapsler. Der findes mange forskellige ledtyper som ikke er vist hér, ligesom udseendet kan variere.

 

   
 Fodkapsel med led  Fodkapsel uden led til ståbrug  Fodkapsel uden led til gang

Vælg selv mønster til din ortose

Kender du børnesiden?

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

Powered by Søgaard & Co