A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Dropfodsortoser

En lammelse af de muskler i underbenet, som løfter foden betyder, at det er vanskeligt eller umuligt at løfte foden. Man kalder denne tilstand for en dropfod. Foden "hænger" ofte i underlaget når man går, hvis ikke man løfter knæet op i luften. At man ikke kan løfte foden betyder naturligvis at der kan opstå situationer, hvor man enten snubler eller er tæt på at snuble. 

Lammelsen kan have mange forskellige årsager. Nogle af dem kan være: Hjerneblødning, blodprop i hjernen, ulykker samt sclerose eller andre lignende sygdomme.

 

I Bandagist-Centret har vi en lang tradition for at behandle dropfødder med dropfodsortoser. Der findes mange forskellige dropfodsortoser. Fælles for dem er, at de løfter foden på en dynamisk måde. Dette opnås enten gennem materialevalget eller gennem at placere et ankelled på ortoserne. Hvilken ortose, der passer til netop den enkelte bruger afhænger af baggrunden for dropfoden og om foden er spastisk eller ej og om der er fejlstillinger i foden. 

 

Nedenfor er vist eksempler på ortoser som ofte bruges i Bandagist-Centret til afhjælpning af en dropfod. Derudover kan der naturligvis fremstilles specielle ortoser, som opfylder individuelle behov eller ønsker.

 

ATX Dictus dropfodsortose Funktionel Elektronisk Stimulation FES dropfodsortose Dropfodsortose i plast Ypsilon dropfodsortose
ATX / Dictus ortose Funktionel Elektronisk Stimulation (FES) Dropfodsortose i plast

Ypsilon ortose

 

Mini Walker dropfodsortose Walk on flex dropfodsortose Toe off dropfodsortose Blue Rocker dropfodsortose
Mini Walker ortose Walk on flex ortose Toe off ortose Blue Rocker ortose

 

Lümann Smith dropfodsortose Klenzack dropfodsortose med T-strop  

Lümann Smith ortose

 

Klenzack ortose med

T-strop

 

 

 

 

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

   Få vores brochurer

Powered by Søgaard & Co