A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Scapula Alata

Bandagist-Centret har i samarbejde med læger og fysioterapeuter på Regionshospitalet Viborg udviklet en bandage, som kan behandle englevinger. Behandlingen er unik, og i Bandagist-Centret har vi patienter fra både ind- og udland. Læs her et interview med Viviane Filion fra Schweiz.

 

Siden 1837 hvor Scapula Alata, også kaldet englevinge, første gang blev beskrevet i litteraturen, har der været forsøgt mange forskellige behandlingsmetoder uden at der dog er blevet fastlagt et behandlingskoncept for denne diagnose.

 

Siden 1992 har læger, fysioterapeuter og bandagister arbejdet sammen på Regionshospitalet Viborg om at udvikle en behandlingsbandage, som sætter skulderbladet på plads. Bracens opgave er, at holde skulderbladet i sin naturlige position, hvorved musklerne omkring dette kan positioneres i deres hvileposition. Fysioterapeuten instruerer herefter i specifikke øvelser, som skal laves daglig derhjemme.

 

Succesraten for behandling af englevinge med brace er høj, og langt størstedelen af patienterne kan efter endt behandling fungere som før englevingen opstod. Schweiziske Viviane Filion kom fornylig til Bandagist-Centrets afdeling i Risskov for at få lavet en brace:

 

- Jeg er rejst fra Schweiz til Danmark, fordi jeg fik akut scapula alata under fødslen af min første søn. I Schweiz har de ikke kunnet hjælpe mig. Det eneste min læge har kunnet anbefale mig var lidt fysioterapi.

 

Hun fortsætter:

 

- Efter tre år med smerter søgte jeg hjælp på internettet. Jeg fandt Skulderklinikken i Viborg, og syntes at bracebehandlingen virkede logisk og naturlig. Jeg kontaktede Skulderklinkken, som i samarbejde med Bandagist-Centret iværksatte en behandling. Og nu er jeg så i Danmark med mine to små børn og min moster for at få lavet bracen.

 

- Jeg håber meget på, at bracen kan hjælpe mig, for jeg har store smerter i ryggen, når jeg fx skal række op efter tallerkner i et køkkenskab eller samle legetøj op fra gulvet. Jeg kan ikke kontrollere min arm som før, og jeg føler, at det er et handicap i hverdagen. Jeg arbejder til dagligt som massør, og mine arme er derfor mit vigtigste arbejdsredskab. Men jeg er sikker på, at behandlingen vil hjælpe, for det virker indlysende at holde skulderbladet tilbage i sin normale stilling ved hjælp af bracen, så musklerne igen kan stabiliseres.
 

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

Få vores brochure

Powered by Søgaard & Co