A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Dansk Skoliose Forenings faglige udvalg - 10.6.2013

Aut. bandagist Stine Hansen fra Bandagist-Centret er blevet en del af Dansk Skoliose Forenings faglige udvalg. Skoliose er det fælles medicinske navn for skæv ryg og sidekrumning af rygsøjlen. Stine Hansen har skrevet en artikel om behandling af skoliose med natkorset. Læs mere om skoliose her og læs hele Stine Hansens artikel.

Aut. bandagist Stine Hansen fra Bandagist-Centret er blevet en del af Dansk Skoliose Forenings faglige udvalg. I udvalget sidder ortopædkirurger, fysioterapeuter, bandagister og socialrådgivere klar til at besvare spørgsmål fra foreningens medlemmer.

 

Skoliose er det fælles medicinske navn for skæv ryg og sidekrumning af rygsøjlen. Skoliose rammer især piger, uden at lægerne kan finde en forklaring herpå. Skoliose er ikke en sygdom, men en fejlvækst i ryggens hvirvler, og den kan både være s-formet og c-formet.

 

Nogle skolioser kan udbedres med rygøvelser og træningsprogrammer, som udarbejdes af en fysioterapeut. Andre skal behandles med korset. Hvis en skoliose skal behandles med korset, skal bandagisten lave et specialfremstillet korset ud fra patients mål. Korsettet laves af et hårdt plastmateriale, som støtter ryggen og sørger for, at skoliosen ikke udvikler sig.

 

Som hovedregel skal korsettet bruges 23 timer i døgnet, men flere udenlandske studier har vist, at et natkorset, som bruges i 8-10 timer hver nat, kan være tilstrækkeligt til idiopatiske skolioser*. Stine Hansen har skrevet en artikel om behandling af skoliose med natkorset. Læs artiklen her…

 

Er skoliosen af særlig svær grad, kan en operation være nødvendig. Her vil en ortopædkirurg stive en del af ryggen af, så skoliosen ikke udvikler sig yderligere.

 

 

Du kan læse mere om Dansk Skoliose Forening her…

 

 

 

 

*Idiopatisk betyder, at man ikke kender årsagen til, at skoliosen er opstået.
 


Tilbage
Powered by Søgaard & Co