A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Første danske ReWalker - 15.4.2015

ReWalk er et højteknologisk exoskelet, som kan hjælpe paraplegikere til at få gang- og ståfunktionen igen. Nu har en dansker for første gang afprøvet exoskelettet.

ReWalk er et exoskelet til mennesker med rygmarvsskade og lammelser i benene. Exoskelettet spændes uden på kroppen, hvor fire motorer styrer benene. Tobias Jensen fra Aalborg blev skadet i trafikulykke for 4 år siden, og har siden da siddet i kørestol. Han har netop prøvet exoskelettet for første gang:

 

”Det var super fedt at prøve ReWalk. Det var en god oplevelse. Man skulle lige vænne sig til teknikken – men det var en fed udfordring. Det kommer helt sikkert til at ændre mit liv. Det kommer nok aldrig til at føles som at gå. Men det kommer til at have nogle fordele både livskvalitetsmæssigt og socialt, og jeg kommer op og ser ting, som jeg ellers ikke ville have set. Det kommer også til at gøre en forskel for min krop. ReWalk vil kunne styrke den og have en positiv effekt”, fortæller Tobias Jensen.

 

ReWalk er det mest testede eksoskelet på markedet, og det fås både som genoptræningsmodel og som personligt hjælpemiddel til hjemmebrug. Testdataene peger på, at brugerne får store fysiske og psykiske fordele ved anvendelse af ReWalk. Dataene indikerer bl.a., at brugerne potentielt forbedrer hjerte-kar funktionen, reducerer vægten, opbygger muskelmasse og forbedrer tarmsystemet ved anvendelse. Dataene peger desuden på, at anvendelse af ReWalk lindrer smerter, reducerer medicinforbruget og reducerer antallet af indlæggelser på hospitalet.

 

Bandagist-Centret har indgået et samarbejde med ReWalk og er blevet eneforhandler af ReWalk på det danske marked.

 

TV2 Nyhederne var på besøg, da Tobias Jensen rejste sig for første gang i ReWalken. Du kan se indslaget her.

 

 

 


Tilbage
Powered by Søgaard & Co