A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Funktionel Elektronisk Stimulation - 23.11.2014

Efter en blodprop i hjernen havde 13-årige Frederik udsigt til en fremtid i kørestol. Men FES har ændret fremtidsplanerne.

FES er et intelligent Funktionel Elektronisk Stimulation system, hvilket betyder, at det anvender elektrisk strøm til aktivering af nerver. FES er relativt nyt på det danske marked, og kun ganske få bandagister i Danmark er certificerede til at arbejde med det, herunder Bandagist-Centret.

 

FES systemet består bl.a. af en sensor, som analyserer bevægelse i ben og fødder. Når den registrerer, at der tages et skridt, sender den automatisk et blidt elektrisk signal til brugerens peroneusnerve. Dette får tæerne til at løfte sig og foden til at bøje sig i takt med de naturlige skridt. Resultatet er en blød, mere naturlig og sikrere gang.

 

Metroxpress bragte d. 17. december 2014 en artikel om 13-årige Frederik, som for 5 år siden fik en blodprop i hjernen, som bandt ham til en kørestol pga. lammelser. FES har ændret hans fremtidsplaner. Du kan læse artikler fra Metroxpress her 

 

 

Kilde: Metroxpress / 17. december 2014

 

 Tilbage
Powered by Søgaard & Co