A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Diabetesbehandling skal samles - 28.10.2014

Diabetesforeningen mener, at nye større lægehuse med flere sundhedsfaglige personer kan samle diabetes-undersøgelser under ét tag.

Et af elementerne i regeringens nye sundhedsudspil er, at nye større lægehuse skal kunne rumme flere sundhedsfaglige personer. Det skal skabe kontinuitet for patienten og gøre sundhedsvæsnet langt mere overskueligt.

 

Diabetesforeningen, som repræsenterer 320.000 danskere med diabetes har været med til at rådgive sundhedsministeren om, hvordan sundhedsudspillet skal gøres til virkelighed. Der er afsat 1,5 millarder kroner over  fire år til en bedre indsats mod diabetes og lungesygdommen KOL.

 

- Lægehuse er en god idé, fordi det giver en mulighed for at samle de forskellige diabetes-undersøgelser som synstest, fod- og nyretjek samme sted som lægen. Gør man det, er det et klart eksempel på, at patienten sættes i centrum frem for systemet. Derfor mener Diabetesforeningen, at regeringens idé om at samle flere sundhedskompetencer i lægehuse vil være et godt skridt fremad, siger Henrik Nedergaard i et interview på Diabetes foreningens hjemmeside.

 

Læs hele artiklen her.

 

 

Kilde: Diabetes foreningen Tilbage
Powered by Søgaard & Co