A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Robotben - 8.7.2014

Flere firmaer har udviklet motoriserede exoskeletter, som kan bruges til genoptræning eller til privat brug. Exoskelettet ReWalk er netop blevet godkendt til private i USA.

Folk med rygmarvsskader, multipel skelrose, rygmarvsbrok eller muskelsvind, som har mistet førligheden eller har lammelser i underkroppen, kan have glæde af et exsokellet, som kan hjælpe dem med at komme på benene igen.

 

ReWalk har netop fået godkendt sine ”robotben” af den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA. Det er første gang, at FDA giver tilladelse til markedsføring af exoskeletter til privat brug.

 

ReWalk spændes på benene og dele af overkroppen og via en lille fjernbetjening på håndleddet fortæller brugeren robotbenene, at han vil rejse sig, sætte sig eller gå på trapper. Exsoskelettet reagere ved at gå, hvis man læner sig lidt forover, og læner man sig lidt tilbage, stopper benene.

 

ReWalk koster den nette sum af 69.500 dollars, ca. 400.000 DKK.

 

Der er flere andre spillere på markedet som har udviklet exoskeletter. bl.a. Ekso Bionics, som er blevet afprøvet på danske patienter i forbindelse med et genoptræningsprojekt på Glostrup Hospital.

 

Læs hele artiklen om ReWalk på Ingeniørens hjemmeside.

 

Du kan også en video af eksoskelettet på ReWalks hjemmeside: www.rewalk.com  

 

Kilde: Ingeniøren
 


Tilbage
Powered by Søgaard & Co