A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Lymfødem - 10.7.2014

Lymfødem er en overset kronisk lidelse hos kræftoverlevere. Behandlingen består i dag af livslang brug af kompressionsprodukter. Ny forskning er på vej til gavn for patienterne.

Lymfødem skyldes en ophobning af lymfevæske. Lidelsen opstår for det meste i et ben eller en arm og fører til, at vævet hæver kraftig op. Det er især kvinder, der bliver behandlet for brystkræft eller kræft i underlivet, der får lyfødem.

 

Behandlingen er i dag livslang brug af kompressionsprodukter som kompressionsærmer- og strømper, og mange har også brug for fysioterapi og hudpleje.

 

Lymfødem har længe været et underprioriteret område i det danske sundhedsvæsen, idet lymfødem ikke i sig selv er livstruende.

 

Kræftens Bekæmpelse vil derfor uddele 5 mio. kr. til projekter, som kan indsamle viden om, hvordan lymfødem forebygges og behandles samt hvordan denne viden kan omsættes til gavn for patienterne.

 

Projekterne finansieres af efterårets Knæk Cancer kampagne.

 

Læs mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

 

Kilde: Kræftens Bekæmpelse 


I Bandagist-Centret er vi specialiserede i kompressionsbehandling, og du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 87 51 42 00, hvis du har spørgsmål.Tilbage
Powered by Søgaard & Co