A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Vil du vide mere om cerebral parese? - 16.6.2014

På CPguiden.dk møder du fem børn og unge med CP og deres forældre, som fortæller om deres erfaringer. Du finder også CP-kompasset, som kan hjælpe dig med at finde rundt i de mange fagudtryk, fagfolk, institutioner og hjælpemuligheder.

Cerebral parese, CP eller spastisk lammelse, som er den danske betegnelse, er et livslangt handicap og den hyppigste årsag til motorisk funktionsnedsættelse hos børn.

 

CP skyldes en skade opstået i den umodne hjerne hos fostret eller det lille barn. Hjerneskaden påvirker barnets evne til at styre og koordinere muskler og bevægelser. I nogle tilfælde kan barnets sansning, tænkning og indlæring være påvirket, eller der kan komme andre følger. De fleste tilfælde af CP opstår i fosterlivet. Hos ca. 10 % skades hjernen under fødslen eller kort tid efter. I Danmark fødes der hvert år 150 børn med CP i Danmark.
 

På CPguiden.dk møder du fem børn og unge med CP og deres forældre, som fortæller om deres erfaringer. I video, tekst og billeder kan du lære om diagnosen CP, hvad den indebærer, og hvordan man lever med de vanskeligheder og udfordringer, som følger med. Du kan også møde fagfolk, som fortæller om undersøgelser, behandling og opfølgningsprogrammet CPOP. Endelig finder du CP-kompasset, som kan hjælpe dig med at finde rundt i de mange fagudtryk, fagfolk, institutioner og hjælpemuligheder.

 

Klik videre til CPguiden.dk her.

 

 Tilbage
Powered by Søgaard & Co