A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

En æstetisk flot fingerskinne med stor funktion – Silversplints - 27.9.2017

Så har vores bandagister igen været på kursus - denne gang en opfriskning af Silversplints, men hvad er det nu en Silversplint kan?

Det er altid vigtigt for os i Bandagist-Centret at holde vores viden opdateret og lære nyt. En stor gruppe af vores bandagister har derfor været på kursus i Silversplints.  

 

Hvad er en Silversplint?

Ustabile led, udfordringer med grebsfunktion, fejlstillinger eller deformiteter på hænderne kan skabe mange udfordringer i hverdagen. En mulig løsning kan være en silversplint, altså en fingerskinne (finger-ortose) lavet i sølv. En silversplint kan stabilisere f.eks. et fingerled i en optimal fingerstilling, som øger håndfunktionen og afhjælper mange gener i hverdagen i forhold til f.eks. at knappe knapper, gribe om diverse køkkenredskaber eller at trykke cremen ud af en tube.

 

Hvad kan en Silversplint?

Silversplinten behandler ikke skaden eller sygdommen som f.eks. gigt, men afhjælper funktionsnedsættelsen i fingeren eller hjælper med at undgå forværring af visse deforme led og giver dermed en bedre håndfunktion, som letter hverdagens gøremål væsentligt.

Silversplinten benyttes ofte i forbindelse med bl.a. Ehlos Danlos Syndrom (EDS), Reumatoid Arthrit (gigt), Hypermobilitets sygdomme, Cerebral Parese (CP) og Osteo Arthrose (OA).

Fingerskinnen er lavet i 925 Sterlingsølv, da det giver den bedste holdbarhed, er let at rengøre og sølvet indeholder ikke allergifremkaldende stoffer.

 

Hvordan får jeg en Silversplint og hvad koster den?

Hos Bandagist-Centret har vi stor erfaring med Silversplints og størstedelen af vores bandagister er specialuddannet i Silversplints.

Alle Silversplints laves individuelt efter mål til netop dig. Derfor er prisen også individuelt. Er Silversplinten et hjælpemiddel til afhjælpning af en funktionsnedsættelse kan den bevilges af kommunen efter lov om social service §112. Vi hjælper naturligvis gerne med ansøgningen, så kontakt os på 87 42 51 00 for en konsultation og hør nærmere, hvordan vi kan hjælpe dig.

Du kan læse mere om ansøgningsprocessen her.

 

        


Tilbage
Powered by Søgaard & Co