A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

En FES-brugers historie - 1.6.2017

Ejnar Callesen bruger nu FES-systemerne Bioness 300 og Bioness 300plus i stedet for helbensskinne og ankel/fod-skinne.

Ejnar har i over 15 år været afhængig af en helbensortose, en ankel-fod-ortose samt specialsyet ortopædiske sko. Han har haft dårlig blodomløb, som resulterede i blå/lilla tæer og uro i benene. At rejse sig fra en stol uden krykker har været umuligt og krykkerne har været en tro følgesvend, hver gang han skulle bevæge sig rundt.

 

I 2016 blev han tilset af Bandagist-Centrets specialister på FES for at teste om en Bioness FES-manchet kunne hjælpe ham. Det virkede over alt forventning og i januar 2017 modtog Ejnar en Bioness 300 til venstre ben og blev dermed fri for ankel-fod-ortosen. FES’en virkede og Ejnar kunne hurtig mærke at musklerne nu blev brugt aktivt.

 

I maj 2017 har Ejnar yderligere fået en Bioness 300 plus (dvs. inkl. lårmanchet) til sit højre ben.

 

I dag er Ejnar fri for passiv fastlåsning af begge ben med ortoser, specialsyet ortopædiske sko samt går kun med krykker udenfor som ekstra sikkerhed.

 

Ejnars muskler arbejder nu aktivt med og han må jævnligt justere FES-manchettens omfang, da musklerne vokser. Han oplever ikke længere dårlig blodomløb og tæerne har nu altid den rigtige farve.

 

”Det er en stor lettelse på mange områder – bare det at kunne købe sko i almindelige skobutikker er rigtig dejligt”, udtaler Ejnar. Han kan nu selv rejse sig fra en stol uden andre hjælpemidler end FES og han er for nyligt begyndt at kunne gå på løbebåndet hos fysioterapeuten. Det er også blevet meget lettere at komme ind/ud af bilen og selvom han nu også selv kan gøre flere ting som f.eks. at støvsuge, så tager han også gerne det med.

 

På Videoen nedenfor ses Ejnar gående med begge FES-systemer tændt til kontrollen få uger efter at han havde fået udleveret Bioness 300 plus sættet til højre ben.

 

 


Tilbage
Powered by Søgaard & Co