A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Robotskelet - 10.4.2014

Robotskelet kan få patienter med lammelser til at gå og stå igen. Glostrup Hospital skal nu stå i spidsen for et europæisk forskningsprojekt, som skal undersøge anvendelsen af skelettet næmere.

Den amerikanske virksomhed Ekso Bionics har udviklet et robotskelet, som kan få patienter med lammelser til at gå og stå igen.

 

Robotskelettet fungerer som et eksoskelet, som støtter patienten til at bevæge sig. Eksoskelettet giver ikke blot patienterne gode oplevelser med at komme op at stå. Kraften i robotten letter også arbejdet med genoptræning, som dermed kan startes langt tidligere end ved konventionel fysioterapi. Robotten lærer langsomt hvor meget patienten kan selv, og dermed vil patienten hele tiden udnytte sine egne muskler maksimalt og få mest muligt ud af træningen.

 

Glostrup Hospital har med succes afprøvet robotskeletterne på 15 patienter. Nu skal hospitalet stå i spidsen for et nyt europæisk forskningsprojekt, som skal undersøge brugen af robotskelettet og se nærmere på, hvordan teknikken kan anvendes på længere sigt og i forbindelse med andre patientgrupper.

 

Du kan se robotskelettet i funktion her...

 

 Tilbage
Powered by Søgaard & Co