A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Arm- eller benamputeret

At få amputeret en arm eller et ben kan være en voldsom oplevelse, hvad enten det sker pludesligt i forbindelse med en ulykke, eller det sker som følge af et længere sygdomsforløb.

 

Uanset forhistorien viser det sig som oftest, at når man kommer frem til proteseforsyning, så går det kun en vej, og det er fremad! Lang de fleste kommer til at fungere næsten som før, selv om der selvfølgelig er begrænsninger i den fysiske udfoldelse. Alligevel ser vi dog mange, der er sportsaktive trods en manglende arm eller et manglende ben.

 

Når vi i Bandagist-Centret skal fremstille en protese, tager vi udgangspunkt i den enkeltes situation og behov. Derudfra sammensætter vi en protese, der genskaber den størst mulige bevægelsesfrihed.

 

En arm- eller benproteser består af et hylster, der skal passe på arm- eller benstumpen, og af en række komponenter, der udvælges efter en enkeltes behov. Bandagist-Centret er førende inden for en række områder, fx er vi førende i Norden med hensyn til brug af silikoneforinger, der giver en blød og hudvenlig overgang mellem krop og protese.

Proteser

Læs om de forskellige arm- og benproteser.

Forløb

Læs om det praktiske og administrative forløb

Patientforeninger

Her finder du links til patientforeninger for protesebrugere.

Powered by Søgaard & Co